Зеленський написав сумний пост про рішення ПАРЄ щодо Росії

У вівторок, 25 червня, президент України Володимир Зеленський відреагував на рішення про повернення Російської Федерації в Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ) без обмежень права голосу.

Відповідний пост розміщено на сторінці глави держави в Facebook.

За словами Зеленського, він розчарований таким рішенням організації.

"Минулого тижня я особисто обговорював це питання з президентом Франції і з федеральним канцлером Німеччини. Намагався переконати пана Макрона (президента Франції Еммануеля Макрона, - "Апостроф") і пані Меркель (канцлера Німеччини Ангелу Меркель, - "Апостроф"), що повернення російської делегації в ПАРЄ можливе лише після того, як Росія виконає принципові вимоги Асамблеї. Шкода, що наші європейські партнери нас не почули і вчинили інакше", - зазначив президент.

У той же час глава держави подякував українській парламентській делегації і партнерам у ПАРЄ за спільні зусилля і боротьбу. Зеленський підкреслив, що хотів би бачити, як прихильники повернення російської делегації в ПАРЄ будуть вимагати від РФ повернення полонених українських моряків.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що член комітету з регламенту ПАРЄ Петра де Суттер стверджує, що рішення ПАРЄ змінити регламент і запросити російських представників повернутися в асамблею - це крок, що наближає до виходу з тупикової ситуації.

25 червня голова Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Ліліан Морі Паск'є заявила, що необхідна більшість в організації оскаржила повернення до її складу Російської Федерації без обмежень права голосу.

Читайте також матеріал "Апострофа": ПАРЄ повертає Росію: хто винен і що робити Україні.