RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

"Народний фронт" закликав Раду звернутися до союзників щодо рішення ПАРЄ: заява партії

Фракція "Народний фронт" вимагає негайно розглянути ситуацію з поверненням РФ до ПАРЄ та звернутися до партнерів і союзників з європейських парламентів із закликом засудити цей ганебний крок,аналогічні кроки має зробити МЗС України.

Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак з трибуни парламенту.

"Рішення про повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи є ганебним. "Народний фронт" вимагає на позачерговому засіданні розглянути питання ПАРЄ та звернутися до партнерів і союзників з європейських парламентів засудити цей ганебний крок. Аналогічні кроки має зробити МЗС України… Нагадаю, що цей парламент 2 жовтня 2018 року ухвалив Постанову і засудив спроби повернення Росії. Верховна Рада наголосила, що в разі погодження на цей шантаж, український парламент може "повністю переглянути своє співробітництво з ПАРЄ", - наголосив Максим Бурбак.

Він зазначив, що Україна не повернеться до радянського минулого, а українське суспільство вже показувало, що вміє боротися за свою свободу.

"Кремлівська революція в Україні не пройде! Скільки б телеканалів чи судів не було куплено, Україна в радянське стійло не повернеться. Нас намагаються повернути машиною часу у минуле. Колись одного разу вже наплювали на Конституцію, те саме маємо зараз - безпідставні дочасні вибори і дивне рішення Конституційного Суду. Це вже колись було і погано закінчилося", - нагадав Бурбак.

Він також зауважив, що важливо провести парламентські вибори чесно і прозоро. Так, як відбулися президентські.

"В цьому наша правда. Хотілося б, аби український виборець нарешті обирав не за обіцянки, а за реальні результати", - резюмував керівник фракції.