RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зеленський отримав королівське привітання з Днем Незалежності: хто ще написав

Президент України Володимир Зеленський вже почав отримувати від світових лідерів привітання з 28-ю річницею Незалежності.

ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ 2019: ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ І УСІ ПОДРОБИЦІ

Про це повідомляється на офіційному сайті президента.

Зокрема, свої привітання надіслали президент США Дональд Трамп, королева Великобританії Єлизавета Друга і президент Франції Еммануель Макрон.

Трамп зазначив, що підтримка з боку США суверенітету і територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів незмінна.

"Протягом наступного року Сполучені Штати Америки працюватимуть у партнерстві з владою та народом України заради просування реформ, які є надзвичайно важливими для успіху України, включно з реформами в царині верховенства права й боротьби з корупцією, зміцненням демократичних інституцій та сприянням економічному зростанню. Українська нація має втілити свій величезний потенціал, і Сполучені Штати пишаються тим, що є партнером і підтримують Україну на цьому шляху змін", - зазначив у своєму привітанні президент США.

"З великою радістю надсилаю Вашій Високоповажності свої привітання з нагоди Вашого національного свята, разом з найкращими побажаннями щастя та процвітання народу України у прийдешні роки", - йдеться в тексті привітання від королеви Великобританії Єлизавети 2.

Президент Франції Еммануель Макрон в своєму привітанні також зазначив, що Франція залишається разом з Україною для відновлення миру на сході країни.

"Я вітаю Вашу ініціативність та рішучість, спрямовані на швидке отримання конкретного прогресу на користь населення, яке потерпає внаслідок конфлікту. 3і свого боку хотів би запевнити Вас у моєму прагненні досягти вирішальних результатів на переговорах у рамках Нормандського формату та в перемовинах з Росією", - зазначив президент Франції.

Крім того, повідомляється, що привітання надійшли і від ряду лідерів інших країн світу.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і провідні британські політики привітали українців з 28-ю річницею Незалежності України .