RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Лукашенко зробив скандальну заяву про Україну і отримав жорстку відповідь: подробиці

Президент Білорусі Олександр Лукашенко видав розпорядження "наглухо закрити кордон" з Україною через загрозу національній безпеці.

Про це він повідомив в Мінську на міжнародній конференції по боротьбі з тероризмом, передає "Белта".

За його словами, саме через контрабанду зброї, Білорусі довелося "закрити кордон". Також він повідомив про побоювання, пов'язані з націоналістично налаштованими українцями.

"Зі своїми братами, близькими людьми повністю закрити кордон. Наглухо... Тому що хлинув потік зброї. А там, де зброя в руках у звичайних людей, і особливо у націоналістично налаштованих, - чекай тероризму. І спокійна Білорусь, не дай бог, може пожинати ці плоди", - заявив Лукашенко.

У той же час представник Держприкордонслужби України Андрій Демченко спростував слова білоруського президента.

"Протягом останніх років ми неодноразово чули з білоруської сторони заяви про потік нелегальної зброї, який нібито йде з України. При цьому українська сторона жодного разу не отримала цього підтвердження", - сказав він.

Співробітник ДПСУ підкреслив, що випадки контрабанди зброї на українсько-білоруському кордоні частіше траплялися саме в контексті "імпорту".

"З цих 38 одиниць 20 слідували саме на в'їзд в Україну, тобто їх намагалися провезти саме з території Білорусі", - акцентував він.

Як повідомляв "Апостроф", влітку в Мінську на честь приїзду президента РФ Володимира Путіна на закриття Європейських ігор активісти вивісили "антипутінські" плакати, а також влаштували "привітний" прийом російським пропагандистам.