RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В Україні вказали на небезпечну заяву про Росію фінського президента

У Європейському союзі поступово пом'якшується риторика щодо санкцій проти Росії, зокрема, президент Фінляндії Саулі Нііністьо на форумі YES в Києві заявив, що введені за анексію Криму і агресію РФ на Донбасі обмежувальні заходи "не працюють".

Про це заявив колишній глава українського уряду і лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк кореспонденту "Апострофа".

Він вважає, що така позиція європейських партнерів незабаром може привести до визнання анексії українського півострова.

"Хотів задати питання президентові Фінляндії - коли він сказав, що санкції проти ЄС не працюють, чи правильно я розумію, що він виступає за зняття санкцій? Може тоді робити в donation to the Russian Federation for every single land grape they commid? Може тоді давати субсидію Росії за кожну анексію територій в Європі після другої світової війни?", - заявив екс-прем'єр.

На думку Яценюка, подібні висловлювання європейських політиків були також характерні для політиків перед Другою світовою війною, і це призвело до трагедії.

Також екс-прем'єр в позитивному ключі відзначив позицію щодо санкцій президента України Володимира Зеленського.

"Бачу в Європі вже те, що було - це називається appeasement policy (політика умиротворення). Така політика призвела до Другої світової війни. Ось це я бачу ясно. Зараз найголовніше - яку позицію займатиме українська влада і президент, і те, що Зеленський чітко позначив необхідність продовження і посилення санкцій, заслуговує кредиту довіри", - зауважив Яценюк.

Як повідомляв "Апостроф", 12 вересня Європейський союз ще на шість місяців продовжив персональні санкції проти представників Російської Федерації.