RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Глава МЗС спростував інформацію про конфлікт з Нідерландами через Цемаха

Нідерланди не відмовлятимуться від спілкування з українською стороною і не будуть розривати будь-яких відносин з Києвом через видачу фігуранта справи МН17 Володимира Цемаха Росії в рамках обміну.

Про це заявив для "Європейської правди" міністр закордонних справ Вадим Пристайко.

Він зазначив, що Нідерланди дійсно закликали Україну не передавати Росії свідка, і були вчасно повідомлені про умови звільнення українських військовополонених.

"Ми детально говорили з голландцями перед видачею. Я особисто говорив з керівництвом МЗС, чітко пояснивши нашу позицію. Президент поговорив з прем'єр-міністром. Зараз у нас запланована зустріч в Нью-Йорку. Нідерландам може не подобатися, що вони не отримали те, що хотіли. Але зараз я вже чую, що ми з ними не спілкуємося - а це неправда", - сказав Пристайко.

Пристайко підкреслив, що голландську сторону не обмежували в слідчих діях із затриманим, і при цьому вони відкладали допити до судового засідання.

"Ніхто не сказав: "Давайте заслухаємо його на суді раніше, поки він ще в Україні". Вони залишили наступне засідання в планах на березень, а тепер звинувачують нас у тому, що ми його віддали в рамках обміну на наших хлопців. При цьому весь час до обміну нідерландська слідча група мала повний доступ до нього", - зазначив глава відомства.

Як повідомляв "Апостроф", 11 вересня, після обміну утримуваними особами між Україною і РФ в Нідерландах свідок у справі МН17 Володимир Цемах був перекваліфікований на підозрюваного в скоєнні теракту.