RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Геть від "русского мира": віце-прем'єр розповів, як Україні стати членом ЄС

Україні слід докласти максимум зусиль, щоб змінити сприйняття про себе в Європейському союзі з метою подальшої європейської інтеграції.

Про це в інтерв'ю "Європейській правді" заявив віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

Він розповів про поточні реформи, які наближають країну до рівня ЄС, а також зазначив, що Україні слід вийти зі сфери політичних інтересів РФ.

"Ми реально реформуємо митницю, приберемо максимум бар'єрів, приєднаємося до митної системи обміну інформацією NCTS, обіг товарів між нами суттєво полегшиться. Це такий собі "митний безвіз". Потрібно зробити, щоби ЄС погодився на наше членство. Для цього ми маємо стати для Євросоюзу "своїми". Нас сприймали як частину "русского мира". Нас повинні перестати так сприймати. Треба вийти з політичної сфери інтересів (РФ – "Апостроф")", - зазначив член уряду.

Також, за словами віце-прем'єра, українцям слід зміцнити міжособистісні контакти з громадянами країн ЄС, щоб полегшити рішення про членство в ЄС для України на політичному рівні.

"Чим більше у нас міжлюдських контактів, тим краще для євроінтеграційних перспектив. Я не бачу можливості, щоб ЄС дав нам конкретну фразу про перспективу членства, але бачу можливість прив’язати нас одне до одного ще міцніше, після чого ЄС буде набагато легше ухвалювати рішення про членство України. Зрештою це буде неминучим. ЄС сам прийде і запропонує нам членство", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба назвав СНД "клубом невдах" і заявив, що Україні слід розірвати з цією організацією всі контакти.