Коли Україна відновить авіарейси в Росію: Зеленський дав чітку відповідь

Президент Володимир Зеленський заявив, що, відсутність авіасполучення з Росією є невигідною для України, однак, щоб його відновити, необхідно для початку досягти домовленостей з Кремлем з приводу війни на Донбасі.

Я В ЦІЛОМУ НІКОМУ НЕ ВІРЮ: ПОВНЕ ВІДЕО МАРАФОНУ ЗЕЛЕНСЬКОГО І ВСІ ПОДРОБИЦІ

Про це він повідомив під час прес-марафону 10 жовтня.

За словами Зеленського, "дивним" є те, що залізничне сполучення з Росією працює, а повітряне - ні.

"Це дивно, що поїзди у нас ходять, а літаки не літають. Через це банкрутують наші авіакомпанії. Дотаційними є, в принципі, авіарейси. І я можу чесно сказати, що ми можемо націоналізувати нашу велику компанію, і всі власники будуть тільки щасливі, щоб не платити за боргами. Але ми поки таке щастя їм не надамо", - сказав Зеленський.

За словами президента, відсутність авіасполучення з РФ невигідна Україні. Однак для його відновлення необхідно досягти хоча б мінімальних домовленостей по Донбасу.

"Щоб робити такі кроки, потрібно зустрічатися, припиняти війну. Є один з важливих пріоритетів - просто припинити хоча б вбивати, стріляти. На жаль, цього поки не відбулося", - заявив глава держави.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Володимир Зеленський під час прес-марафону також назвав Росію стороною конфлікту на Донбасі і розповів, як збирається вирішувати проблему війни.