RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Адвокат Трампа прилетел в Украину: NYT назвала фамилии людей, с которыми он встретится

Рудольф Джуліані, адвокат президента США Дональда Трампа, відвідав 3 грудня Будапешт, де зустрівся з екс-генпрокурором України Юрієм Луценком, і прилетів до Києва для зустрічі з Віктором Шокіним і Костянтином Куликом.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на The New York Times.

Джуліані збирає матеріали для документального серіалу про імпічмент президента США.

У вересні в американському Конгресі ініціювали початок процедури імпічменту президента США Дональда Трампа через його розмову з президентом України Володимиром Зеленським, у якій політик тисне на українську владу й вимагає допомогти йому у розслідуванні діяльності газової компанії Burisma, якою керує політичний опонент Трампа Хантер Байден.

Адвокат хоче отримати від українських прокурорів інформацію, яка б змістила акценти й дискредитувала самого Байдена. Луценко, Шокін та Кулик свого часу зіграли певну роль у проштовхуванні заяв про колишнього віце-президента Джозефа Байдена-молодшого, екс-посла США в Україні. Вони стали головним аргументом для тиску на Україну, щоб та допомогла провести розслідування проти Байдена, яке буде вигідно Трампу у його передвиборчій кампанії.

Джуліані та Луценко знялися в третій серії серіалу про імпічмент, який створюється і транслюється по консервативному кабельному каналу One America News. Під час спільних зйомок з Джуліані Луценко "обговорював деякі теми, за якими Трамп намагався провести розслідування". Також на зйомках були присутні Андрій Теліженко, який раніше працював в ГПУ і посольстві США в Україні та екс-нардеп Андрій Артеменко.

Сам Джуліані заявив, що він "як хороший адвокат, збирає докази, щоб захистити свого клієнта від помилкових звинувачень, висунутих проти нього засобами масової інформації та демократами".

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що 3 грудня, у США опублікували матеріали розслідування справи щодо процедури імпічменту американського президента Дональда Трампа. Цілий розділ у цьому документі присвячено екс-генпрокуророві України Юрію Луценко, якого звинувачують у корупції.