RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Який сценарій Путін готує для Донбасу: в Росії зробили гучне зізнання

У найближчій перспективі в Кремлі не розглядають можливості ослаблення агресії на Донбасі, виведення з українського регіону російських військ і встановлення там українського суверенітету.

Про це повідомив колишній помічник президента РФ Володимира Путіна, який, зокрема, займався питаннями російської агресії на Донбасі, Владислав Сурков в інтерв'ю наближеному до Кремля експерту Олексію Чеснакову для видання "Актуальні коментарі".

За словами екс-чиновника, для бойовиків Донбасу повернення в Україну буде "ганьбою".

"У мене недостатньо сильна уява, щоб таке уявити. Донбас не заслуговує такого приниження. Україна не заслуговує такої честі", - зазначив Сурков.

Також колишній куратор бойовиків Донбасу вказав, що всі попередні лідери терористичних угруповань в регіоні в цілому впоралися із завданнями, які ставив перед ними Кремль, і зазначив, що їх не варто ідеалізувати, натякнувши тим самим на вчинені ними злочини.

"Донбас для мене ніщо, а хто. Люди перш за все. Чудові люди. Захарченко, Ходаковський, Бородай, Пінчук, Болотов, Безлер, Толстих... Права не маю всіх назвати. Вони справжні воїни. Їх не потрібно, звичайно, ідеалізувати. Різних людей війна притягує. Війна справа каламутна, клопітна. Але потрібна. Вони взялися за цю важку роботу. І впоралися. На Донбасі, там і на громадянці життя не цукор. Всі його мешканці пройшли через важкі випробування. І зараз там непросто", - заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній помічник президента РФ Владислав Сурков цинічно висловився про Україну і її народ, заявивши, що "такої держави і нації немає".