RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Грузія дала важливе пояснення відкликанню посла з України

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія заявив, що відкликання посла з України для консультацій нічого не змінює в дипломатичних відносинах і стратегічному партнерстві двох країн.

Про це глава грузинського уряду повідомив журналістам в суботу, 9 травня.

"Ми відкликаємо посла тільки для проведення консультацій про те, як захистити ці відносини від авантюристів, що зробити для того, щоб захистити стратегічні відносини і братерські відносини з українським народом від цих авантюристів-політиків", - заявив Гахар, маючи на увазі Міхеїла Саакашвілі, призначеного на посаду голови Виконавчого комітету реформ в Україні.

При цьому він назвав це призначення незрозумілим.

"Незрозуміло, коли стратегічний партнер призначає вже засуджену судовою системою і засуджену за тяжкі злочини людину на посаду", - зазначив Гахар.

Глава уряду Грузії також висловив надію, що Саакашвілі не буде дозволено втручатися у внутрішні справи його країни з Києва.

"Як зможуть утримати Міхеїла Саакашвілі від того, щоб він утримувався від втручання у внутрішні справи Грузії? Це мене дуже цікавить, і я буду за цим стежити", - підкреслив прем'єр.

Георгій Гахар нагадав, що був особисто залучений в процес нормалізації відносин з Україною після відставки Міхеїла Саакашвілі з поста губернатора Одеської області. За його словами, Грузія ніколи не приховувала від України своє ставлення до Саакашвілі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Володимир Зеленський назвав помилкою рішення влади Грузії відкликати посла через призначення Міхеїла Саакашвілі главою Виконавчого комітету реформ.