RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Україна отримала від США першу партію потужної зброї

Уряд США надіслав для потреб Збройних сил України ракети FGM-148E, які є модифікацією протитанкових ракет комплексу "Джавелін".

Про це повідомляє"Апостроф"з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

Так, 16 червня до України за програмою уряду США "Міжнародні військові продажі" надійшла перша партія вантажу зі зброєю - ракетами FGM-148E до протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" та допоміжним обладнанням на суму понад 27 млн дол.

Контракт на поставку був підписаний у грудні 2019 року. Він передбачає постачання для української армії комплексу озброєнь, його обслуговування та надання супутніх послуг з підготовки особового складу для експлуатації комплексів.

Також нові поставки озброєння з США очікуються у 2021-2022 роках.

"Реалізація контракту на загальну суму понад 36,5 млн доларів є значним кроком розвитку українсько-американського стратегічного співробітництва на підтримку обороноздатності України та відкриває нові перспективи до здійснення Міністерством оборони України прямих зовнішньоекономічних домовленостей у галузі озброєння та військової техніки з державами-партнерами", - йдеться у повідомленні МОУ.

Як повідомляв "Апостроф", 16 червня Україна отримала від США військову допомогу: рації, боєприпаси та протитанкові ракети Javelin, допомога оцінюється у 60 млн долл.