RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Ситуація з Навальний стане лакмусовим папірцем для Європи, - політик з Німеччини

Затримання російського опозиційного політика Олексія Навального після його прибуття в Москву є для Заходу однією з багатьох причин діяти злагоджено.

Таку думку висловила в коментарі кореспонденту "Апострофа" Дмитру Малишку колишній член Європарламенту від німецької партії "Союз 90/Партія Зелених" і режисер-документаліст Ребекка Хармс.

За її словами, з огляду на обставини, які відбулися між спробою отруєння Навального "Новачком" і його прибуттям на батьківщину, потрібно якнайшвидше ухвалити більш жорсткі санкції. Вони повинні стосуватися більшої групи росіян, ніж раніше.

"Вся ця ситуація - це лакмусовий папірець для Ради Європи. Коли Росії дозволили повернутися, це пояснювали необхідністю доступу росіян до Європейського суду з прав людини. Вчорашнє викрадення Навального і сьогоднішнє слухання суду в поліцейській дільниці - це не що інше, як доказ того, що в Росії немає "rule of law" (верховенства прав)", - сказала Хармс.

Вона вважає, що Німеччина повинна заморозити "Північний потік-2". На думку колишнього члена Європарламенту, це буде прямий сигнал єдності між країнами ЄС і між Євросоюзом та американським президентом і парламентом.

Як повідомляв "Апостроф", російського опозиціонера Олексія Навального, якому суд в московському передмісті Хімках призначив запобіжний захід у вигляді 30 діб утримання під вартою, відвезли до слідчого ізолятора.