RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Коли Україна зможе зробити важливий крок до членства в НАТО: в "Слузі народу" назвали термін

У зв'язку з напруженою обстановкою біля російсько-українського кордону України необхідно активізувати діалог з НАТО. Однак для отримання ПДЧ (План дій щодо членства) буде потрібний певний час.

Про це розповів в інтерв'ю "Апострофу" позаштатний радник комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, депутат Київради від політсили "Слуга народу" Юрій Федоренко.

"В короткі терміни неможливо стати повноцінним членом НАТО для України. Але отримати ПДЧ повністю можливо, тим паче що було здійснено вже низку законодавчих змін, зокрема і в структурі управління нашими Збройними силами.

Я вважаю, що це повністю реально. Якщо додатково нам партнери допоможуть в плані військового співробітництва, то це може зайняти десь 1,5-2 роки. Для того, щоб повноцінно стати членом північноатлантичного альянсу, необхідна додаткова дипломатична робота, щоб всі безпосередньо визнали те, що Україна має увійти до НАТО. Над цим, наскільки мені відомо, активно ведеться робота з української сторони для того, щоб підготувати і нас зсередини, і дипломатично проговорити з іншими країнами, щоб мати можливість все ж таки стати повноцінним членом НАТО. В України така перспектива є, але якщо казати про найближче, то це десь 1,5-2 роки для того, щоб отримати ПДЧ", - сказав депутат.

Детальніше читайте на "Апострофі": Україна робить все можливе, щоб запобігти війні - радник ВР з питань нацбезпеки.