RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Україна викрили в перевезенні літаком-гігантом винищувачів з Білорусі до Сербії

Український Ан-124 здійснював перевезення винищувачів МіГ-29 з Білорусі до Сербії. Під час рейсу літака довелося зробити технічну посадку в угорській столиці.

Про це повідомляє балканська служба "Радіо Свобода".

Літак української компанії "Антонов" перевозив два з чотирьох винищувачів МіГ-29, які Білорусь подарувала Сербії. Міністерство оборони Угорщини підтвердило інформацію про технічну посадку в Будапешті.

"Український Ан-124 (Антонов) з Білорусі на шляху до Сербії (через Україну і Румунію) був змушений зупинитися 16 травня 2021 року з технічних причин", - йдеться в письмовій відповіді виданню.

Літак вилетів з Угорщини вранці наступного дня, 17 травня, і попрямував до Сербії після закінчення ремонту.

"Радіо Свобода" зазначає, що це вже не перший раз, коли через територію країн-членів ЄС і НАТО здійснюється доставка зброї для Сербії з країн, що знаходяться під санкціями.

У НАТО виданню запропонували звернутися за коментарями до відповідних державних органів Угорщини та Сербії. Також у відповіді зазначено, що закупівля зброї Сербією є її власною справою.

"НАТО і Сербія є партнерами й ми прагнемо посилювати партнерство з Сербією, при цьому повною мірою поважаючи її політику нейтральності", - йдеться у відповіді НАТО.

У Міноборони Сербії заявили, що не володіють інформацією про приземлення літака з винищувачами в Будапешті.

В авіакомпанії "Антонов" виданню не назвали причини, за якими зазначений літак приземлявся в Угорщині.

Раніше "Апостроф" показав, як в Сербії цікава весільна традиція ледь не завершилася трагедією. Чоловік дивом не розвалив сусідський будинок, взявши до рук гранатомет.