RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Підготовка візиту Зеленського в США вийшла на фінішну пряму: стали відомі деталі

Посол України в США Оксана Маркарова розповіла про подробиці підготовки візиту Володимира Зеленського в США, яка виходить на фінішну пряму.

Про це повідомляє "Дім".

Посол зазначила, що глава МЗС України Дмитро Кулеба і керівник ОП Андрій Єрмак провели ряд продуктивних зустрічей з американськими сенаторами, а також представниками провідних інформаційно-аналітичних центрів Вашингтона.

"Наша мета - поглиблення стратегічного партнерства України та США реальними конкретними спільними ініціативами для захисту суверенітету і територіальної цілісності, посилення безпеки в Україні та регіоні, збільшення нашої оборонної спроможності, прискорення трансформації України в сучасну, економічно сильну демократичну країну", - заявила Маркарова.

За її словами, тепер між двома країнами буде три тижні "тихої дипломатії".

Також посол повідомила, що українські дипломати разом з американськими партнерами працюватимуть над реалізацією конкретних планів зустрічі глав України та США.

"Виходимо на фінішну пряму підготовки візиту №1", - підкреслила Маркарова.

Раніше ми писали, що на зустрічі президента України Володимира Зеленського та американського лідера Джо Байдена буде "амбітна повістка", зокрема обговорять "Північний потік - 2".