RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Знайти своє місце в світовій мозаїці: генерал-розвідник підказав, як Україні шукати союзи проти Росії

Україна має вести складну взаємовигідну політику, співпрацюючи з США, Туреччиною, Китаєм і багатьма іншими державами. Тільки це дозволить знайти важелі впливу на Росію і домогтися повернення контролю над окупованими Донбасом.

Про це заявив "Апострофу" ексглава Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж.

"Європа залежна від Росії не тільки в сенсі газу, але й інших нафтопродуктів, корисних копалин, технологій і деяких харчових продуктів. Європа в будь-якому випадку побоюється глобальних загроз і війни, в тому числі ядерної ", - сказав він.

Маломуж зазначив, що Росія гратиме багатоканально, наприклад, зараз вона проводить переговори з Афганістаном. США по деяких аспектах домовляються з Китаєм.

"Новий світовий порядок - це буде мозаїка з тимчасовими союзами та новими блоками. У цій мозаїці нам треба знайти своє місце. Україні потрібно співпрацювати з США, Туреччиною, Китаєм, іншими країнами Сходу і багатьма країнами Європи, частково - СНД, країнами Африки, де у нас традиційно сильні позиції. Це дозволило б сформувати багатопланову модель економічного співробітництва", - пояснив генерал.

На його думку, таким чином можна знайти об'єктивних союзників, які будуть підтримувати Україну як вигідного партнера. Тоді можна було б організувати формат повернення окупованих територій під егідою інших країн. Вони могли б використовувати економічні важелі впливу на Росію у своїх спільних проектах, щоб Росія теж мала свої інтереси та свої вигоди від того, що поверне нам території.

"Зараз Москві вигідно нас шантажувати, а тоді це буде інший рівень домовленостей. Це краще, ніж просити Путіна про зустріч віч-на-віч - перспективи такої зустрічі я не бачу. Без глибинної підготовки, вигоди третіх сторін, які мають свої інтереси у вирішенні конфлікту на Донбасі та впливають на процеси в Росії, проблему вирішити не вдасться", - сказав Маломуж.

Він уточнив, що все перераховане вище мають робити професіонали високого класу, яких зараз в українській владі немає.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Американці нам допомагають, але це крапля в морі - ексглава Служби зовнішньої розвідки