RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

Росію "виштовхнуть" із Чорного моря: американський офіцер назвав спосіб

У США знайшли можливий спосіб зменшити домінування Російської Федерації в акваторії Чорного моря. Цього можна буде досягти завдяки проведенню в Чорному морі регулярних військових навчань із застосуванням високотоннажних кораблів із сучасним озброєнням в обхід конвенції Монтре.

Про це повідомив у статті для видання The Hill науковий співробітник з питань національної безпеки у Стенфордському університеті Інституту Гувера та лейтенант-коммандер надводної війни у ВМС Сполучених Штатів Браян Харрінгтон.

На думку Харрінгтона, зараз у чорноморському регіоні Росія має величезну перевагу завдяки наявності протикорабельних і протиповітряних систем морського і наземного базування. Також у цьому регіоні спостерігається постійна активність російської авіації, яка зараз базується на території окупованого Криму.

Щоб вирішити цю проблему, Харрінгтон пропонує проводити США та союзникам регулярні навчання в акваторії Чорного моря із застосуванням аналогічних типів озброєнь.

При цьому варто зазначити, що згідно з конвенцією Монтре, нечорноморські країни зобов'язані дотримуватись обмежень щодо тоннажу військових кораблів при проході через протоки у мирний час, тому фахівець закликав держави об'єднати свої сили, щоб обійти це правило.

Також американський офіцер запропонував зміцнити позиції причорноморських союзників крилатими ракетами. Румунія вже ухвалила рішення придбати ракету Naval Strike Missile, проте для протистояння Росії слід також залучити Болгарію та Туреччину, переконаний американський офіцер.

Раніше ми також повідомляли про те, що Білий дім просять відправити кораблі в Чорне море.