RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Путін надто високо підняв ставки: дипломат розповів про шанси України вступити до НАТО

На даний момент Берлін більш схильний до того, щоб підтримати членство України в Європейському Союзі, але не в НАТО.

Про це розповів "Українській правді" посол України у Німеччині Андрій Мельник.

При цьому він зазначив, що дипломати намагаються не відокремлювати ці два поняття один від одного, але все ж таки вони вважають, що членство в ЄС більш імовірне, ніж у Північноатлантичному альянсі.

Принаймні, за словами Мельника, так підказує його внутрішнє чуття. На достовірність цього вказує те, що німецький політикум вперше констатував своє визнання прагнень України щодо членства в Євросоюзі.

"Це така негласна підтримка. Вони цього не виключають апріорі, і це вже важливо", - наголосив посол.

За словами Мельника, зараз українські дипломати намагаються сформувати план, як наповнити практичним змістом абзац з коаліційної угоди про те, що Україна, Молдова та Грузія, які прагнуть членства в ЄС, мають отримати можливість наближатися (до цього) шляхом послідовних реформ у сфері. верховенства права та ринкової економіки”.

Для цього Києву мають прописати конкретний план дій, щоб Україна змогла реалізувати ці прагнення.

"Я не виключаю, що нам вдасться переконати коаліцію, що дати Україні перспективу членства не варто жодного євроцента для платників податків; але це рішення створює для Берліна важелі впливу на прогрес реформ в Україні", – наголосив Андрій Мельник.

Щодо членства в НАТО, то тут, за словами Мельника, ситуація набагато складніша. Це пов'язано з тим, що Росія практично пішла на шантаж, аби не допустити цього.

Дипломат стверджує, що Путін надто високо підняв ставки та викликав у Європі страх війни. Все вказує на те, що Путіну вдасться, якщо не заблокувати вступ України до НАТО, то значно загальмувати його.

Раніше ми повідомляли, що вступ України до НАТО Путін назвав питанням життя і смерті Росії.