RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Ні зброєю, ні дипломатично: канцлер Німеччини відмовився зустрітися з Байденом для обговорення України

Німецький канцлер Олаф Шольц та американський президент Джо Байден не обговорять ситуацію щодо України найближчим часом. Глава уряду Німеччини вирішив відхилити відповідне запрошення лідера США.

Про це повідомляється у публікації німецького видання Spiegel.

Зазначається, що Шольц, ухвалюючи таке рішення, послався на зайнятість та необхідність залишатися в країні з огляду на розвиток коронавірусної пандемії. Зокрема, сказано, що в нього запланована поїздка в Іспанію.

Сторони розраховували провести зустріч до середини наступного місяця.

Також варто зауважити, що Олаф Шольц на брифінгу за підсумками засідання уряду наголосив, що Німеччина прагне деескалації ситуації довкола України дипломатичним шляхом. Мовляв, активно працюють у даному напрямку з Росією. При цьому, зазначив, що на РФ чекатимуть тяжкі наслідки у разі вторгнення в Україну.

Також торкнувся теми постачання озброєння в Україну, категорично заявивши, що влада Німеччини не підтримує експорту летальної зброї.

"В уряду Німеччини чітка позиція щодо експорту зброї, позиція наступності, яку вона займала останні кілька років. Експорт летальних озброєнь ми не підтримували", - наголосив Шольц.

Раніше Естонія надіслала Німеччині запит на схвалення постачання гаубиць в Україну. Німеччина неодноразово відмовлялася постачати Україні зброю. Тоді як Держдеп США дозволив Литві, Латвії й Естонії відправити в Україну озброєння американського виробництва.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Російська Федерація може атакувати українську територію з усіх боків: військові фахівці України розповіли, які кроки зробить російська влада для нападу.