RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вторгнення не буде: глава Міноборони Британії дізнався про плани Росії по Україні

Міністр оборони та голова Генерального штабу ЗС Росії запевнили главу британського оборонного відомства у відсутності у РФ планів щодо вторгнення на Україну.

Про це глава Міноборони Великої Британії Бен Уоллес заявив після переговорів, що відбулися у п'ятницю, 11 лютого.

"Ми вислухали запевнення, які давалися паном Шойгу та паном Герасимовим, що вони не нападуть на Україну, і закликали до діалогу для вирішення будь-яких занепокоєнь, які є у Росії", - сказав Уоллес.

Він додав, що Північноатлантичний альянс все одно наполягатиме на праві вибору союзників, яке має кожна держава, навіть попри побоювання російської сторони.

"Озброєння, які ми надали українцям - це оборонні тактичні озброєння, не стратегічні, вони малої дальності, вони створені для захисту", - зазначив британський чиновник.

За його словами, "ні в якому разі ці озброєння не можуть загрожувати сусідній державі доти, поки ця держава не вторгнеться в країну".

Раніше в МЗС України заявили, що Росія має звітувати про всі свої війська, що знаходяться в безпосередній близькості до українських державних кордонів, а також на території тимчасового окупованого Кримського півострова.