RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Ціни, комуналка та протести: експерти розповіли про пріоритети Росії у дестабілізації України

Будь-яка внутрішня нестабільність в Україні може бути вигідною агресору, і вуличні процеси, спричинені поверненням Петра Порошенка в Україну, можуть бути небезпечні з точки зору повномасштабного російського вторгнення.

Про це йшлося в ефірі програми "На часі" телеканалу "ECO TV".

Гість програми генерал-майор МВС Юрій Седнєв зауважив, що нинішнє керівництво країни "надає впевненості діям агресора, демонструючи повну некомпетентність та відсутність необхідних навичок на всіх управлінських рівнях".

При цьому гості в студії погодилися з тим, що військові з'єднання, зосереджені на українських рубежах, це останнє, ніж скористається агресор для розвалу України, і перш ніж йти на неминучі великі втрати, він має намір використати такі чутливі важелі внутрішньої дестабілізації, як зростання цін на продукти та підвищення комунальних тарифів, безробіття та проблеми у роботі правоохоронної системи.

Також вони засудили політизованість поліції та всього силового блоку, зазначивши, що вона заважає урочистості закону та верховенству права.

Політичний експерт Ігор Мізрах, який обіймав посади заступника голови Комітету ВР по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією та був радником з реформування судової системи поліції та прокуратури, закликав розділити предмет обговорення на дві частини – на його думку, чистота кримінальних процесів та неприпустимість впливу на них політичних процесів, які є у суспільстві, - це "велика окрема тема".

Ігор Мізрах

Зауваження Мізраха, що від'їзд п'ятого президента з країни був такою ж складовою масштабної PR-кампанії, як і його повернення, помітили глядачі, але не гості студії, які говорили про енергетичну кризу, цінову катастрофу та інші складові соціальні моменти.

Аналітик Ярослав Бєлов при цьому вказав, що одна з цілей військ, що оточили Україну, полягає в тому, щоб відлякати від нашої країни західних інвесторів.