RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Україна працює над повною блокадою російського судноплавства - Міністерство інфраструктури

Україна направила майже 50 звернень на адресу провідних морських держав та асоціацій світу з інформацією про вторгнення Російської Федерації до України та фактами грубого порушення нею міжнародного морського права.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України на своєму офіційному телеграм-каналі.

"Ми вимагаємо зупинити морське сполучення з портами рф, а також обслуговування російських суден в іноземних портах", - пояснили в МІУ.

Наразі готується документ щодо заборони заходити в територіальні води та порти України для суден під прапором росії, або таких, що мають співвласників – юридичних або фізичних осіб – росіян. Суднам України буде заборонено заходити в російські порти.

"Уже сьогодні очікується ухвалення Урядом України двох рішень: про розірвання угоди про використання внутрішніх водних шляхів з Білоруссю; про закриття портів України для суден під прапором РФ, заборону суднозаходжень українських суден до портів РФ, а також - головне звернення до ІМО з метою поширення зазначеної інформації та впровадження аналогічних санкцій іншими країнами", - інформує міністерство.