RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Кулеба понад три години говорив із міністром закордонних справ Китаю

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в середу, 24 липня, під час свого робочого візиту до Китаю провів понад три години переговорів з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї.

Про це інформує Reuters.

Видання зауважує, що візит Кулеби відбувся в рамках поїздки для обговорення шляхів досягнення "справедливого миру" у війні з Росією.

"Щойно завершилися переговори. Вони тривали загалом понад три години, довше, ніж планувалося. Це була дуже глибока і конкретна розмова", - повідомило Reuters джерело в українській делегації.

Кулеба заявив, що очікує "ґрунтовних і предметних переговорів про двосторонні відносини, міжнародний порядок денний і, найголовніше, про шлях до миру":

"Я переконаний, що справедливий мир в Україні відповідає стратегічним інтересам Китаю, і роль Китаю як глобальної сили миру є важливою".

Разом з цим в МЗС України додали, що зустріч глав зовнішньополітичних відомств України та Китаю відбулася в розвиток контактів між Президентом Володимиром Зеленським та лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Міністр Кулеба наголосив, що "російська агресія зруйнувала мир і загальмувала розвиток, а кожен новий день війни тягне за собою нові порушення гуманності та подальшу ерозію справедливості. Тому потрібно завершити війну проти України, відновити мир і прискорити відновлення нашої держави".

Він також довів послідовну позицію України, яка полягає в готовності вести переговорний процес з російською стороною на певному етапі, коли РФ буде готова вести переговори доброчесно. Проте наголосив, що наразі такої готовності з російського боку не спостерігається.


Нагадаємо, "Апостроф" 22 липня повідомляв, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба здійснить робочий візит до Китаю на запрошення міністра закордонних справ КНР Ван Ї. Під час зустрічей і переговорів сторони проведуть обмін думками щодо актуального стану та перспектив розвитку двосторонніх відносин.