RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

29 вересня

Всі новини

Портников розкрив причину заяв влади України про переговори з РФ

Представники української влади роблять заяви про можливі переговори з Росією про врегулювання військового конфлікту, щоб власноруч закривати цей дипломатичний трек і забезпечити собі та країні репутацію зрілого політичного гравця на міжнародній арені.

Про це журналіст Віталій Портников заявив у своєму блозі на YouTube.

Він вказав, що голоси про можливе політичне врегулювання війни між Україною та РФ звучать не тільки з глобального Півдня, який є більш активним у взаємодії з РФ, а також із Заходу, на що українській владі треба зважати.

"Для чого українські керівники постійно говорять про можливість діалогу? Для того, щоб ані на Заході, ані на глобальному Півдні їм не дорікали, що вони не бажають політичного процесу, який мав би призвести до закінчення російсько-української війни", - заявив він.

За його словами, такі заяви українських лідерів не зможуть наблизити закінчення війни, проте принесуть Україні реальні політичні дивіденди.

"Це звичайнісінька політична формула, яка не має ніякого відношення до закінчення російсько-української війни в осяжному майбутньому, але має реальне відношення до політичної репутації України на міжнародній сцені. А держава нічого не може робити, якщо вона не має такої міжнародної репутації", - підкреслив Віталій Портников.

Раніше в МЗС України припустили ймовірність мирних перемовин з Росією, якщо представники РФ будуть вести перемовини "доброчесно".