RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

21 вересня

Всі новини

Фейгін вказав на небезпечний для України нюанс обміну ув'язненими між РФ та США

”Великий” обмін, де Росія віддала політв'язнів з представників російської опозиції, а також громадян США Вашингтону, а США, своєю чергою, видали Москві шпигунів та засуджених убивць, може зміцнити комунікацію між країнами, що потім може призвести до тиску на Україну щодо питання переговорів про перемир'я на російських умовах.

Про це заявив колишній депутат Держдуми РФ та правозахисник Марк Фейгін в ефірі у Олени Курбанової для телеканалу "Прямий".

Він наголосив на відході росіян від жорсткої риторики проти Заходу в контексті цього обміну, що також схоже на хитрість.

"Протягом місяців, а може пари років, йде процес млявих консультацій, переговорів між Кремлем та американською адміністрацією – Салліваном, Бернсом і Наришкіним, або навіть Путіним, з іншого боку. І вони справді вважають, що це передумова для якихось взаємин, які складуться таким чином, що Захід на Київ сильніше впливатиме, змушуючи до переговорів: "Дивіться, ми можемо домовлятися, відступати, можемо навіть міняти 10 на 16", - зазначив політик.

Марк Фейгін пов'язав поточний обмін із виборами в США і вказав на те, як демократична адміністрація, яка просуває у президенти США Камалу Гарріс, фактично проковтнула наживку Москви.

"Вони аванс дають Камалі Гарріс, і адміністрація Байдена в цілому використовує це. Москва далекоглядно розіграла цю карту, створивши передумови для переговорів з тим, хто б не прийшов до Білого дому", - пояснив блогер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент США Джо Байден розповів деталі про "найбільший з часів Холодної війни" обмін ув'язненими з Росією. Зустрічати звільнених із російських в'язниць американців приїхали сам Байден та Камала Гарріс, якій приписують значну роль у підготовці обміну.