RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Порошенко відреагував на провал голосування в Раді щодо генпрокурора

Президент України Петро Порошенко повідомив, що з-за того, що Верховна Рада провалила голосування по генеральному прокурору, він переносить свій візит до Великобританії.

Про це Порошенко повiдомив у своєму Twitter.

"У зв'язку з ситуацією довкола обрання Генпрокурора та не схваленням ВР законів для співпраці з МВФ переношу візит до Великої Британії", — повідомив президент.

Сьогодні Верховна Рада провалила голосування в першому читанні за законопроект про генпрокуратурі і Держбюро розслідувань, який би дозволив призначити лідера фракції БПП Юрія Луценка генпрокурором. Спікер Андрій Парубій пропонував поставити цей закон як першочерговий, але тільки 223 нардепи підтримали таке рішення. Після цього закон не змогли поставити на голосування за основу. Цю пропозицію підтримали лише 224 нардепи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше народний депутат Мустафа Найєм пояснив абсурдність спроб у Верховній Раді внести зміни в законодавство під призначення лідера фракції "Блок Петра Порошенко" (БПП) Юрія Луценка головою ГПУ.

В Євросоюзі забракували Юрія Луценка як майбутнього генпрокурора: там очікують, що Генеральну прокуратуру України (ГПУ) очолить людина, яка обізнана в юриспруденції і має юридичний бекграунд.