Донецький журналіст написав пронизливий блог через скандальну заяву Савченко

Донецький журналіст Денис Казанський, який змушений був тікати з окупованого Донецька через проукраїнську позицію, жорстко розкритикував заклик депутата Надії Савченко, щоб Україна попросила вибачення перед мешканцями Донбасу.

Про це він написав у своєму блозі.

За його словами, заклик Савченко – це загальні фрази і на ділі реалізувати його важко.

"Вибачатися все одно доведеться. Адже якщо я не попрошу пробачення, то вийде, що я проти миру, вірно? Хтось обов'язково вкаже мені, що я «торговець ненавистю», що я за війну. Тому, вибачте мене за те, що я жив у своєму рідному місті зі своєю сім'єю, а ви приїхали в Донецьк, перемочили один одного і поїхали додому вантажем 200. Посипаю голову попелом", - пише Казанський.

Він наводить безліч прикладів з історії конфлікту на сході. Зокрема, нагадує, що колишній ватажок бойовиків Ігор Гіркін – росіянин і сам зізнався, що саме завдяки йому виник конфлікт.

"Ну і за що мені в даному випадку пробачення просити? За те, що якийсь псих з Росії прийшов зі зброєю в Донбас і влаштував тут війну?", - дивується Казанський.

"Прости мене, Денис Пушилин, за те, що ти з дрібного макіївського шахрая перетворився лідера ОПГ і очманів від мародерства. Переживаю, що ти скоро луснеш, як пакет з загравшим кефіром. Прости мене, клятого фашиста", - пише блогер.

"Вибачте мене Бетмен, Фобос і Маніяк за ті тортурні в Луганську, які ви організували в підвалах Машінституту. Вибачте за «підвальчик», де ви вбивали людей. Прости мене Бетмен відразу вже й за те, що тебе спалили з «Джмеля» на новий рік під Луганськом за наказом Плотницького. Особливо у мами твоєї хочу попросити вибачення, як Надія Савченко веліла. ... Вибачте мене, російські добровольці, яким довелося приїхати в моє рідне місто, щоб перетворити його у європейське Сомалі. Це все ми, підступні укропи, винні", - обурюється Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Савченко розповіла, коли може закінчитися війна Росії з Україною.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Кремль вирішив розіграти "карту Савченко" на Донбасі: що стоїть за гучними заявами нардепа і ватажка ДНР.