Аваков відзвітував про роздачу нагородної зброї

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповіді про те, кого він нагороджував зброєю, скільки людей її отримали і за якими критеріями визначалися кандидати.

Про це міністр написав на своїй сторінці в Facebook.

За словами Авакова, нагородна зброя – "одна з найбажаніших нагород для тих, хто відзначилися!".

"Для поліцейських, гвардійців, прикордонників, рятувальників і пожежників, інших співробітників МВС, співробітників УДО, СБУ, Збройних сил – нагорода вручається за відзнаку в службі, відмінність - у бойових ситуаціях, в операціях проти кримінального елементу, довготривалу бездоганну службу", - пише Аваков.

Що стосується нагороджень нардепів і міністрів, то тут, за словами міністра, він керувався їх заслугами під час подій на Майдані і активними діями у військовому конфлікті на Донбасі і в Криму.

"Виходячи з тих же критеріїв вручалась нагородна зброя і членам уряду, співробітникам апарату РНБО, інших органів виконавчої влади - включаючи місцеві адміністрації Луганської і Донецької області. Треба говорити, як є – іноді ця вручена зброя відображала швидше функціональну необхідність, ніж нагородну", - повідомив міністр.

За таких же заслугах нагороджував міністр громадських діячів та волонтерів.

"Не вручав - негідникам, пройдисвітам з грошима..", - написав Аваков. Далі він навів деякі цифри, що стосуються даної теми.

Варто відзначити, що Аваков не розкрив жодного прізвища з тих, кого він нагороджував зброєю.

Читайте докладніше про те, чому влада приховує імена нагороджених зброєю в матеріалі "Апострофа".