RU  UA  EN

Вівторок, 4 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.65
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 червня

Всі новини

СБУ заборонила в'їзд в Україну відомому кримнашисту з РФ: опубліковано документ

Служба безпеки України заборонила на три роки в'їзд в Україну секретарю "Союзу журналістів Росії" (СЖР) Ашоту Джазояну. Про це повідомила Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ).

Як йдеться у відповіді СБУ на запит НМПУ рішення прийнято через "систематичні порушення українського законодавства з боку секретаря СЖР Ашота Джазояна у частині перетину кордону України під час візитів до окупованого Криму".

Служба безпеки України визнала достатньою наявну інформацію щодо дій представника СЖР Ашота Джазояна "про факт вчинення суспільно небезпечного діяння, яке суперечить інтересам забезпечення безпеки України" і винесла постанову про заборону в'їзду в Україну терміном на три роки.

Як відзначили у НМПУ у відповідь "Союз журналистов России" на своєму офіційному сайті опублікував власну заяву, у якій наявні публічні заклики, що містять в собі посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Зокрема, в документі за підписом секретаріату СЖР фактично було визнано законність окупації частини території України: "СЖР вважає своїм обов'язком нагадати закордонним партнерам в тому, що відповідно до законодавства Російської Федерації Крим є суб'єктом РФ ... Наша позиція незмінна - для журналістики не існує кордонів".

Нагадаємо, раніше СБУ заборонила в'їзд в Україну відомого російського блогеру і бізнесмену Артемію Лебедєву.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВлада Тема: Крым
Теги: