RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Важке питання: Аміна Окуева дала оцінку мовної проблеми України

Вкрай важке для України мовне питання остаточно вирішиться тільки зі зміною поколінь, вважає відомий боєць АТО, чеченка Аміна Окуева.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Апострофу".

"Остаточно це питання вирішиться вже зі зміною покоління. Коли це покоління, вже україномовне, діти, які зараз навчаються в школах, виросте, а старше покоління відійде. І станеться природна зміна. Форсувати ж цей процес, можна тільки позитивом, чимось хорошим", - вважає Окуева.

На її думку, силове насадження української мови викликає відторгнення навіть серед затятих патріотів України з російськомовного середовища.

Боєць АТО вважає, що залучити людей до вивчення української мови можна за допомогою "м'якої сили" - наприклад, за допомогою безкоштовних мовних курсів. "І вже тим більше це не може статися під тиском. Не можна змусити людину думати і розмовляти на якійсь мові. Для вільної людини будь-яке насадження, будь-який тиск, навіть якщо насадити намагаються щось хороше, викликає відторгнення", - підкреслила Окуева.

Вона також додала, що вважає справедливими деякі обмеження для тих, хто не володіє українською мовою, наприклад в сфері працевлаштування.

Нагадаємо, в квітні 2017 року у мережі розігрався скандал навколо заяви відомого українського музиканта Олега Скрипки про те, що людей, які не можуть вивчити українську мову, низький IQ, і що потрібно відправляти їх в гетто.