Порошенко втрачає можливість обиратися на другий термін: названі причини

Український політолог Кость Бондаренко вважає, що президент Петро Порошенко втрачає можливість повторно стати президентом через відсутність реальних реформ і розуміння справжніх проблем громадян.

Таку думку політолог висловив "Апострофу".

"Якщо людина хоче проводити реформи, то вона проводить три-чотири фундаментальні реформи, а не говорить про 63 реформи одночасно. Тільки збереження при владі, збереження її формальних ознак – стратегічна мета Порошенка. Цієї мети він досяг – три роки протримався при владі", - вважає Бондаренко.

При цьому політолог зазначає, що Порошенко налаштував проти себе практично всі верстви суспільства, починаючи від колишніх соратників і закінчуючи простими громадянами, але при цьому у нього немає видимих ознак втрати владу найближчим часом. "Більш того, якщо він оголосить сьогодні дострокові вибори – він на них не виграє, оскільки його антирейтинги нижче, ніж антирейтинги його опонентів. Такий парадокс. Він зробив все, щоб в країні під гаслом деолігархізації залишився один олігарх – він сам", - говорить Бондаренко.

На його думку, якщо президент захоче залишитися на своїй посаді на наступний термін, то він оголосить дострокові вибори восени цього року. "Цей рік є для Порошенка тим роком, коли існує вікно можливостей, щоб обиратися на другий термін. Динаміка падіння рейтингів така, що у наступному році можна буде говорити про те, що він не тільки не зможе висунути свою кандидатуру на пост президента, але і не зможе висунути ніс у віконце", - вважає політолог.

Таке положення справ Бондаренко пояснює відсутністю у Порошенка розуміння проблем, які дійсно хвилюють людей. У приклад він наводить ситуацію з безвізовим режимом, який видається президентом як найважливіше, хоча в той же час з порядку денного знято питання про євроінтеграцію.

Детальніше читайте в колонці Бондаренка на "Апострофі": "Часу залишилося мало: у Порошенка закривається вікно можливостей".