RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Досвід накопичується: Тимчук назвав головні переваги ЗСУ над військами Путіна

Українські військові, які несуть службу в зоні проведення антитерористичної операції, накопичують досвід ведення бойових дій на відміну від російських "відпускників", яких розсіюють по збройним силам РФ.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук.

За його словами, в Російській Федерації тих, хто воював на Донбасі, намагаються не зосереджувати в одній частині, щоб не привертати зайвої уваги. Таким чином, втрачається досвід.

"У нас - навпаки. У нас цей досвід консолідується, накопичується. І в цьому плані, я вважаю, ми набагато більше винесли уроків і досвіду бойових дій на Донбасі, ніж росіяни. І ми це все можемо на практиці застосувати в будь-яку хвилину", - підкреслив Тимчук.

Разом з тим він додав, що не можна порівнювати загальний рівень російської та української армії. Так, на першому етапі воєнних дій на Донбасі російське командування використовувало тих, хто мав бойову загартування, отримане в Чечні або на війні з Грузією. Однак виявилося, що реалії України зовсім інші, і той досвід уже непридатний.

Тимчук уточнив, що, якщо і ставити питання про порівнювання армій, то не за усередненими критеріями, а за готовністю протистояти противнику.

"Для нас це Росія, для Росії це ми", - сказав він.

На думку нардепа, люди, які пройшли війну на Донбасі, надзвичайно важливі для Росії в плані розуміння психології українських військових, орієнтації в те, яку зброю використовують Збройні сили України (ЗСУ). Однак мова повинна йти також про професіоналізм і морально-бойові якості, які відіграють чималу роль у цьому протистоянні.

"Росіяни, які пройшли Донбас, на повну котушку відчули, що таке українець в гніві, коли він захищає свою сім'ю і свою землю", - зазначив Тимчук.

Також він пояснив, у чому полягає важливість ротації українських військових на Донбасі, - вони отримують досвід, який можуть передати іншим. При цьому в підрозділах, на відміну від РФ, зберігається ядро - ті, хто залишаються служити після закінчення контракту, продовжуючи його.

Повну версію інтерв'ю читайте у матеріалі "Апострофу": "Якщо Путін піде на відкрите вторгнення в Україну, залишиться два шляхи - Дмитро Тимчук".