RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Бояться, що ми прийдемо: голова Нацгвардії розповів про реальні настрої на окупованому Донбасі

Командуючий Національною гвардією генерал-лейтенант Юрій Аллеров заявив, що у людей на окупованих територіях України є злість на керівництво держава, яка, як вони вважають, нічого не робить для їх визволення.

Про це Аллеров повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Їм набридло те, що відбувається. Їм набридло жити в тих скотинячих умовах, коли вони навіть нормальної медичної допомоги отримати не можуть", - зазначив він.

За словами генерала, місцеві правлячі еліти на Донбасі занадто довго ламали шахтарів, що тепер "вони в чомусь стали нагадувати стадо".

"Їм сказали йти в цю сторону – вони пішли, сказали йти в іншу – пішли в іншу... там Немає вже сили духу шахтарів, "раболєпіє" у більшості з них вже на генний рівень просочилося", - говорить Аллеров.

Також він підкреслив, що через три роки військових дій інформаційний простір Донбасу досі не вкрите українськими ресурсами. Генерал згадав, що коли він був в районі Донецького аеропорту, то там в ефірі були п'ять російських телеканалів, два сепаратистських і жодного українського.

"І кожен день тим людям мізки – кап-кап-кап... Так про що говорити?...", - запитує командувач Нацгвардією.

Крім цього, він нагадав слова українських солдатів, які вели бій в Ясинуватій: "Ми виконуємо накази. Але ми туди зайшли – по нас луплять з артилерії, стріляють з ПТУРів, з вікон автоматні черги пускають, а тут вибігають люди від 50 років і старше – і кричать: "У*бувайте на х*й звідси! Ви нам тут не потрібні!" І ми не розуміємо: кого ми захищаємо? Що ми тут робимо? За що голови кладемо?!".

Аллеров додав, що люди в ОРДЛО і Криму бояться приходу українських сил, оскільки думають, що їх будуть переслідувати. Тому, каже він, необхідно проводити інформаційну політику на окупованих територіях в руслі того, що українські війська не є ворогами для простих громадян.

"Ті, хто стріляв, зраджував, вбивав, скоював злочини – ті будуть відповідати. А решта просто продовжать жити, як і повинно бути", - сказав генерал.

Читайте повну версію інтерв'ю з Юрієм Аллеровим для "Апостроф": "Анексію Криму готували 10 років, на Донбасі було по-іншому".