RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилися фото з місця затримання НАБУ пособників "бурштинової мафії"

Національне антикорупційне бюро показало кадри з місця затримання підозрюваних у справі про незаконне видобування бурштину.

Знімки, опубліковані на сайті антикорупційного відомства.

На фото можна побачити, що під час затримання була вилучено велика сума грошей. Судячи з повідомленням НАБУ, затримані отримали від представника іноземної компанії понад 300 тисяч доларів США. "Ці кошти використані для підготовки законопроектів, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування, суду і прокуратури з метою безперешкодного прийняття рішень на користь зазначеної іноземної компанії", - сказано в повідомленні.

Під час слідства також було вилучено більше 100 кілограм бурштину, вогнепальну зброю, патрони, комп'ютерну техніку, чернетки і документи.

Нагадаємо, раніше керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що серед затриманих по "бурштиновій справі" троє помічників народних депутатів, один охоронець нардепа і два представника громадської організації, яка займається боротьбою з корупцією.

Як повідомляв "Апостроф", в ГПУ направлені документи про подання на зняття недоторканності з народних депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова.