RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В Україні висунули версії, чому Порошенко все ще "дружить" з екс-регіоналами

Нагородження державними нагородами президентом України екс-регіоналів, мера Чернігова Владислава Атрошенка та нардепа Олександра Гереги, що викликало обурення в української громадськості, цілком вписується в логіку правління чинного глави держави.

Таку думку висловили політичні експерти Кирило Сазонов і Петро Олещук в коментарі "Апострофу"

За словами Сазонова, з такими людьми як Герега і Атрошенко Порошенко вигідно дружити, тому такі нагороди - невипадкові.

"Атрошенко - впливова людина в Чернігові, переміг по мажоритарці, набравши понад 50%, тобто він дасть необхідний відсоток на виборах президентської партії і президенту там", - зазначив експерт.

За його словами, Порошенко розуміє, що Атрошенко і Герега будуть зберігати вірність будь-кому, хто у влади. "Тобто поки ти нагорі - можеш на них розраховувати. З точки зору моралі це виглядає досить дивно, з точки зору великої політики - цілком логічно", - додав Сазонов.

На думку політолога Петра Олещука, нагородження Атрошенка та Гереги вписується в давню традицію нагородження президентами України представників політичної еліти незалежно від їхнього політичного табору.

Експерт упевнений, що таким чином Порошенко просто заохотив своїх соратників: "Президент відзначив "своїх", вони для нього класові товариші, вони належать до тієї ж соціальної групи, вони йому близькі люди, тому ніхто не бачить в цьому жодної проблеми, крім громадян України ".

Детальніше про скандал навколо нагородження державними нагородами колишніх членів Партії регіонів України читайте в матеріалі "Свої люди: за що Порошенко нагородив колишніх регіоналів орденами", опублікованому на "Апострофі".