RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Повернення Саакашвілі в Україну: опубліковані документи з несподіваною позицією влади

Адвокат лідера партії "Рух нових сил", екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі Павло Богомазов, посилаючись на офіційні відповіді СБУ, Національної поліції, Міністерства юстиції та Державної прикордонної служби України, заявив, що політику не заборонений в'їзд в Україну.

Про це повідомляється на сторінці політсили в Facebook.

"Служба безпеки України повідомила, що інформація про заборону в'їзду в Україну Михайлу Саакашвілі відсутня. Національна поліція повідомила, що інформація щодо Михайла Саакашвілі на автоматизованому обліку Нацполіції відсутня. Міністерство юстиції України зазначило, що запит про видачу Михайла Саакашвілі або вироки від компетентних органів Грузії в Мін'юст не надходили. Державна прикордонна служба України підкреслила, що не виконує доручень уповноважених державних органів щодо заборони в'їзду в Україну громадянину Михайлу Саакашвілі", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що виходячи з цих факторів, причин для перешкоджання перетину українського кордону Саакашвілі 10 вересня у пункті пропуску "Краковець" немає. При цьому адвокат зазначив, що будь-які спроби перешкоджати в'їзду політика в Україну з боку правоохоронних органів, будуть з'являтися порушеннями законодавства.

Нагадаємо, раніше в Держприкордонслужбі України в коментарі "Апострофу" заявили, що Саакашвілі не зможе залишитися в країні, у нього вилучать недійсний паспорт, а після повернуть політика тій країні, звідки він приїде. Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Готовий жити на кордоні: як Саакашвілі буде повертатися в Україну".