RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Мілітаризація і застосування сили: соцмережі стривожив законопроект щодо розширення повноважень Нацгвардії

Українців стривожив внесений у Верховну Раду законопроект, який значно розширює повноваження Національної гвардії України.

Про неоднозначні положення законопроекту №6556 на своїй сторінці в Facebook написав активіст Михайло Лебедь.

"Більшість кворуму профільного Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту ухвалити законопроект № 6556 про розширення повноважень Національної гвардії", - повідомив Лебідь.

За його словами, законопроект дасть право Нацгвардії застосовувати силу під час мирних протестів, а також фактично наділить НГУ поліцейськими повноваженнями.

Також Лебідь вважає, що суспільство має домогтися повернення законопроекту на доопрацювання, або щоб Верховна Рада взагалі відхилила його.

Варто зазначити, що точка зору і заклик Лебедя знайшли широку підтримку серед користувачів мережі. Вони активно коментують запис, понад 500 осіб поділилися його постом на своїх сторінках.

"Так, сумно ,скоро будуть закони як в Росії. Скажіть, як знаєте ,що робить?", "А як би ото нацгвардії обяснить, шо вони присягу дають не Геращенку з Порошенком, а Українському народу. Та обяснить доходчіво", - пишуть користувачі мережі.

Правозахисники також звертають увагу на те, що даний законопроект загрожує демократичним цінностям і правам людини.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Верховна Рада посилила вплив президента на Конституційний суд.