RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Повертаються дев'яності: розвідник вказав на небезпечну тенденцію з криміналом в Україні

Екс-глава Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж вважає, що в Україну повертається ситуація дев'яностих років, коли в країні спостерігався розгул криміналу.

Таку точку зору він озвучив в інтерв'ю Politeka Online.

"Щодо Шаповала можливі дві версії: це або спецслужби іноземної держави або бойовики, або внутрішні протиріччя. Багато представників спецслужб сприяють бізнесу", - сказав Маломуж.

В даному контексті він вказав на корупцію українських спецслужб.

"Особливо бойові офіцери часто кришують. Це не секрет. Вони за це отримують великі гроші", - каже він, додаючи, що мова йде про представників МВС, СБУ, прокуратури і військової розвідки.

При цьому в незаконній діяльності традиційно виникають конфлікти інтересів і якщо представник спецслужб потрапляє в таку ситуацію, саме він страждає першим поряд з власником.

"А зараз повертаються дев'яності роки. Подивіться, скільки вбивств, скільки рейдерства. Ми багато чого не бачимо, але кожного дня вбивають бізнесменів. Це реальна ситуація і наш сьогоднішній день. Це тільки такі відомі особи з'являються в пресі. І відразу у нас кажуть, що це російський слід ", - вважає Маломуж.

За його словами, заяви про російський слід з вуст українських політиків є простими відмовками.

Раніше в коментарі "Апострофу" Маломуж пояснив, чому в Україні затягується реформа СБУ.