RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Український генерал оцінив шанси НАТО на випадок великої війни з Росією

Сили НАТО багато в чому можуть виявитися не готові протистояти російській армії в разі повномасштабних військових дій.

Таку думку в бліц-інтерв'ю "Апострофу" озвучив генерал-лейтентат Ігор Романенко.

Говорячи про це він зазначив, що міць бронетанкового угруповання російських військ, які розташовані на окупованих українських територіях, перевищують танкові можливості Великої Британії, Франції і Німеччини разом узятих.

"І, наприклад, натівці, у яких було на початок року по батальйону чисельністю 1200 чоловік в Польщі і Балтії", - зазначає Романенко, додаючи, що в ці країни завозяться танки і американські БТРи.

"Так американці навіть порахували, що якщо почнуть допомагати, то піде час на транспортування. Поки вони техніку довезуть, то їм треба буде проводити вже масштабні десантні операції (з води на сушу), тому що росіяни можуть дійти до берегів (Балтійського моря). У них вже зосереджене, навчене, оснащене угруповання. Звичайно, американці реагують на події у Східній Європі, але якщо порахувати угруповання військового потенціалу двох сторін, то все стає очевидним. Це перше. Друге, коли американці проаналізували ситуацію, то зрозуміли, що до війни з таким противником і такої війни вони багато в чому не готові. Тому вони реформуються, змінюють озброєння тощо", - говорить Романенко.

За словами генерала, варто пам'ятати про те, що в окупованому Криму Росія значно наростила військову силу. Що ж стосується вторгнення в Херсонську область, то такого варіанту, на думку Романенка, також не варто відкидати.

"Вони нічого не виключають. Вони відпрацьовують ці варіанти. А потім вже справа політики Путіна – вистрілить або не вистрілить. Адже він як діє – зробив крок, озирнися, розберися, знайди найбільш ефективний напрямок і тільки після цього роби наступний крок. Він досвідчений", - констатує генерал.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін похитнувся, але його війська тренуються захоплювати Україну – генерал.