RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Порозумнішали наші люди: Тука побачив цікаві зміни у ставленні українців до агресії РФ та війни на Донбасі

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука зазначає, що в Україні знизилася кількість людей, які думають, що вирішити конфлікт на Донбасі можна визнанням російської мови другою державною та немає людей, які підтримують ідею федералізації.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Тука каже, якщо в українському суспільстві і є тенденція до консолідації, то вона незначна і знаходиться на рівні 1-2%.

"Впродовж трьох років робить Центр Разумкова ці дослідження. Немає позитивної динаміки у відсотку тих людей, які бажають миру за будь-яких обставин. Це добре. Одночасно є невелика позитивна динаміка в кількості тих людей, які вважають можливими пошуки компромісу, але не за будь-яку ціну. Цих людей я би назвав тверезими середняками. І, відповідно, трошки зменшується кількість тих людей, які бажають отримати перемогу виключно військовим шляхом. Але це зменшення теж незначне, на 1-2% всього", - говорить чиновник, відзначаючи, що думка суспільства з цих питань практично не змінюється.

"Що мене тішить, це, по-перше, дуже низька кількість людей, які вважають, що впровадження російської мови як другої державної може призвести до припинення конфлікту. Відсоток таких людей зменшився з 8% до 2%. І ще дуже мене радує, що порозумнішали наші люди. Відсоток тих людей, які вважають, що федералізація з наданням якихось там надзвичайних повноважень окремим територіям Донецької і Луганської областей призведе до миру, зменшився з 9% до 0. Тобто цією ілюзією у нас в Україні вже практично ніхто не живе", - також відмічає Тука.

При цьому чиновник називає досить високим відсоток людей, які готові відмовитися від окупованих територій Донбасу.

"Якщо я зараз не помиляюся - десь близько 16%. Це фактично електорат "Самопомочі". Але я ніколи такої тези не сприймав", - говорить Тука, додаючи, що неприємно здивований такою тенденцією.

Також читайте на "Апострофі" повний текст інтерв'ю: Україна підкладе під росіян "бомбу", мова йде про мільйони - Георгій Тука.