RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Вступив в силу закон про "ручне" призначення президентом українських губернаторів

В Україні 15 листопада набрав чинності закон № 2190-VIII "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби", за яким президент може призначати голів районних та обласних державних адміністрацій за поданням Кабміну, а також звільняти з згаданих посад.

Також документом передбачається, що закон "Про держслужбу" не поширюється на голів РДА (райдержадміністрацій) і ОДА (облдержадміністрацій).

Тепер голови місцевих держадміністрацій не належать до держслужбовців категорії "А". У той же час держслужбовцями категорії "Б" стали керівники та заступники керівників структурних підрозділів місцевих держадміністрацій та апаратів держадміністрацій.

У місцевих держадміністраціях повноваження керівника держслужби здійснюватимуть: керівник апарату - в апараті місцевої держадміністрації та її структурних підрозділах (крім підрозділів зі статусом юридичних осіб публічного права) і керівник структурного підрозділу зі статусом юридичної особи публічного права - в такому підрозділі.

На час проведення конкурсу на зайняття вакантної посади обов'язки можуть на 3 місяці перекласти на одного із заступників або на одного з керівників самостійних структурних підрозділів.

Обов'язки заступника керівника самостійного структурного підрозділу в державному органі можуть перекласти на одного з держслужбовців, які працюють у відповідному структурному підрозділі.

Детальніше про "ручне" призначення голів місцевих держадміністрацій читайте в матеріалі на "Апострофі": Рука Порошенка: президент зміцнює владу і "б'ється" з Гройсманом.