RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Санкцій недостатньо: український розвідник назвав способи тиску на Кремль для повернення Криму

Повернути Крим Україна зможе тільки завдяки координації зусиль зі світовим співтовариством, яке може потужно натиснути на Росію.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив екс-голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

За його словами, якщо Росія змусить Україну визнати окуповані території автономними одиницями, агресор отримає інструмент впливу на нашу країну.

"Однозначно існуватиме позиція, що Крим вони ніколи не повернуть. Це питання зможе постати тільки тоді, коли визріють міжнародні умови, коли ми як потужний гравець разом з американцями, європейцями, Китаєм, країнами 19-ки ("Велика двадцятка" без Росії, - "Апостроф") зможемо створити умови, які спонукатимуть ці держави тиснути на Росію не тільки за порушення нею міжнародного права щодо України або Сирії, а й щодо загроз світопорядку в цілому", - упевнений Маломуж.

За його словами, всі країни, які можу впливати на фінанси, енергетику і безпеку Росії, а також особисто на президента РФ Володимира Путіна та його оточення, повинні об'єднати свої зусилля.

"Саме ці важелі треба задіяти, а не просто закликати Путіна врегулювати ситуацію в країні, погрожуючи якимись санкціями. Частково ці обмеження діють, але треба задіяти набагато більш потужні важелі, виходячи з інтересів і світового співтовариства, і потужних країн світу, і нашого держави", - пояснив розвідник.

Читайте також повний текст інтерв'ю на "Апострофі" - Є потужні важелі, що змусять Росію повернути Крим і Донбас - екс-глава зовнішньої розвідки України.