RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Є чітка мета: джерела розкрили деталі про зв'язок Гройсмана з "фронтовиками"

Останнім часом люди з оточення президента Петра Порошенка були незадоволені зайвою самостійністю нинішнього прем'єра Володимира Гройсмана, а сам гарант навіть хотів його звільнити. При цьому люди президента неодноразово погрожували "Народному фронту" розпуском Ради, намагаючись схилити їх до спільного походу на вибори.

Ці дві події стали чинниками, які привели до політичного зближення прем'єра Гройсмана з партією "Народний фронт" і, зокрема, зі спікером парламенту Андрієм Парубієм, кажуть джерела "Апострофа".

Так, співрозмовник зазначив, що спікер Ради Парубій допоміг Гройсману перенести звіт уряду в парламенті, відправивши в США главу комітету з питань економічної політики Андрія Іванчука, який є також заступником голови фракції НФ.

Джерела видання впевнені, що таке зближення голови Кабміну з "фронтовиками" пов'язане з небажанням йти на дострокові парламентські вибори. Зокрема, розпуск Кабміну міг би запустити цей процес.

Нещодавня заява Гройсмана про плани піти на чергові парламентські вибори є сигналом, що розпуску Ради не буде, і вибори пройдуть в 2019 році, говорить джерело наближене до прем'єра. Втім, співрозмовники видання з числа представників парламентської коаліції сумніваються, що нинішній прем'єр готовий об'єднатися з усім "Народним фронтом", оскільки у НФ зараз досить невисокі рейтинги. Може йтися про об'єднання Гройсмана з окремими представниками партії, наприклад з Парубієм. Однак не варто скидати з рахунків позицію глави МВС Арсена Авакова і лідера НФ Арсенія Яценюка, кажуть виданню нардепи.

Детальніше про розклади і можливі об'єднання у владі України читайте в матеріалі "Апострофа" Порошенко хотів звільнити Гройсмана: прем'єр вже знайшов собі нових союзників.