Голоси вже є: джерело розповіло про майбутню відставку одного з топ-чиновників України

У Верховній Раді вже готові відправити у відставку міністра фінансів України Олександра Данилюка, у якого виник конфлікт з прем'єром Володимиром Гройсманом.

Про це "Апострофу" розповіло обізнане джерело.

Співрозмовник впевнений, що голоси для звільнення глави Мінфіну точно знайдуться. "Він (Данилюк - ред.) йде в публічну площину для того, щоб, коли почнеться розгляд по його історії з податками, він міг виглядати як жертва. Довгий час його захищав Гройсман", - говорить співрозмовник видання. Він нагадав, що раніше у Данилюка виник конфлікт з головою парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною, проте тоді на його захист став прем'єр Гройсман.

"Він залишився на посаді міністра, тому що отримував захист від прем'єра, але тепер він піде з ініціативи Гройсмана", - упевнений один з нардепів.

Варто зазначити, що для звільнення міністра фінансів досить подання в Раду від глави уряду або ж особистого бажання керівника відомства піти у відставку. "Апострофу" стало відомо, що голоси за відставку Данилюка в парламенті дійсно є. Після звільнення керувати Мінфіном буде його заступник Оксана Маркарова. Домовленості щодо нової кандидатури на пост глави відомства на даний момент немає.

Детальніше про ситуацію зі звільненням Данилюка читайте в матеріалі "Апострофа" В українській владі зріє гучна відставка: все може вирішитися на наступному тижні.