RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

У Донецьку загострилася боротьба за крісло ватажка ДНР: в мережі вказали на явні ознаки

Представники терористичної ДНР почали активну боротьбу за крісло глави угруповання.

Про це повідомляє сайт "Новости Донбасса".

У матеріалі наголошується, що на підконтрольному ватажкові ДНР Олександру Захарченку телеканалі "Оплот" вийшло два сюжети з критикою дій двох місцевих "депутатів" - Валерія Скороходова (фракція "Донецька республіка") та Олени Мельник (фракція "Вільний Донбас").

Скороходова викрили в "кришуванні" майна кинутого українського підприємства в Старобешевому. У сюжеті показано, як "депутат", що приїхав на Range Rover, мав неприємну розмову з людьми так званого "міністра доходів і зборів ДНР", правої руки Захарченка Олександра Тимофєєва.

Сюжет про Мельник був показаний в ефірі "прямої лінії" Захарченка. У ньому розповідалося про неетичну поведінку "депутата", яка приїхала в дитячу лікарню з печивом для "показухи" і почала грубіянити лікарю, коли та не приділила їй увагу, а замість цього займалася прийомом дитини.

В ефірі тієї ж прямої лінії Захарченко доручив голові "парламенту" Денису Пушиліну скликати колегію для розгляду питання про позбавлення мандатів Скороходова і Мельник.

Відзначається, що Скороходова називають близькою людиною Пушиліна, який не проти стати ватажком ДНР.

Мельник же представляє "Вільний Донбас", за яким стоїть Павло Губарєв і який нібито має бажання повернутися в так зване "політичне життя ДНР".

Сам же Захарченко заявив про значне зростання бажаючих зайняти його місце.

"Передвиборна кампанія ще не почалася, але бажаючих дуже багато знайдеться. У 2014 році крісло, на якому я сиджу, було як розпечена сковорода, туди сісти ніхто не захотів. Зараз йде 2018-й, воно вже не розпечено, і бажаючих посидіти в даному кріслі все більше і більше", - заявив він під час прямої лінії.

Не виключено, що така активізація різних груп впливу бойовиків може свідчити про те, що в Кремлі ще не визначилися, хто буде ватажком "ДНР".

Чому і коли можуть Захарченка можуть прибрати з посади ватажка ДНР, читайте в матеріалі "Апострофа": Із Захарченка сміються навіть прихильники ДНР: два сценарії усунення ватажка бойовиків.

Також читайте матеріал "Апострофа": Бойовики ДНР-ЛНР визнали себе Україною: яку гру затіяли на Донбасі.