RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Кабміні приховали постанову по новому підвищенню ціни на газ: фото

25 жовтня на сайті Кабінету міністрів з'явилася постанова про підвищення цін на газ, вона було прийнята на засіданні уряду ще тиждень тому, але потім текст постанови зник із сайту уряду і з кешу пошукових систем.

Однак журналістові "Українських новин" Юрію Дощатову вдалося зробити скріншот цієї постанови.

З нього випливає, що з травня ціна для населення буде підвищена ще раз і складе 80% від рівня промислових цін за максимальними розцінками "Нафтогазу", а це значить 11500 гривень за тисячу кубометрів.

Є всі підстави вважати, що цей документ був оприлюднений на користь "Нафтогазу". Оскільки ця постанова передбачає подвійне підвищення цін на газ для населення і теплокомуненерго і призведе до суттєвого зростання доходів "Нафтогазу". У той час як прем'єр-міністр уже заявив, що ціни на газ підвищуватися двічі не будуть.

Мабуть, в уряді помітили таку фальсифікацію і текст нафтогазівські постанови зник із сайту. Тим більше, що він не пройшов усіх необхідних погоджень в органах влади і є нелегітимним. Про це свідчить лист Державної регуляторної служби, в якому мова йде про інше - узгоджений проект постанови і додається текст цієї постанови. Нагадаємо, асоціація газового ринку на своєму сайті оприлюднила проект постанови про ПСО. Проект постанови був прийнятий на екстреному засіданні уряду минулої п'ятниці, але до сих пір не оприлюднено.