RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Відомий журналіст звинуватив директора НАБУ в маніпуляції в декларації

Директор НАБУ Артем Ситник нібито вказав недостовірну інформацію в декларації, а його дружина Анна грубо порушила українське законодавство.

Про це в своєму блозі на Цензор.нет написав журналіст Сергій Іванов.

"У 2015 році Анна Ситник, дружина Артема Ситника, дає оголошення на сайті про продаж земельної ділянки площею 0,0416 га, яка розташована за адресою: м .. Севастополь, Нахімовський район, садівниче товариство« Міраж », № Б-35. Ця ділянка Анна Ситник придбала 12 серпня 2013 по 94 300 грн (договір купівлі-продажу №1-525, зареєстрований 5-й Севастопольської державною нотаріальною конторою) ", - пише він.

За словами журналіста, Артем Ситник, який на той момент брав участь в конкурсі на посадові особи, ск глави НАБУ, дав дружині згоду на відчуження ділянки.

"28 лютого 2015 Анна Ситник дає доручення на право відчуження майна громадянці РФ Небівайловой А.А. (Паспорт 4614469910, виданий Федеральною міграційною службою 7 травня 2014 року). В той же день Артем Ситник, який, якщо вірити офіційному сайту НАБУ, ще в січні 2015 року, в зв "язку з відсутністю істотних позитивних зрушень у сфері боротьби з корупцією прийняв рішення взяти участь в конкурсі на зайняття посади директора антикорупційного бюро України, дав своїй дружині згоду на відчуження вказаної ділянки", - додає Іванов.

Він стверджує, що в результаті продажу кримського ділянки дружина Ситника отримала близько $ 15 тис.

"1 серпня 2017 реєстраційними органами окупаційної влади РФ в р .. Севастополь зареєстровано право власності Ситник Ганни Миколаївни на земельну ділянку площею 0,0416 га, розташований за адресою: м .. Севастополь, Нахімовський район, садівниче товариство" Міраж ", №Б- 35. У той же день Небівайлова А.А., діючи від імені Ситник М., на тимчасово окупованій території міста Севастополь здійснює продаж цієї ділянки громадянину РФ пилових А.В. (Паспорт 4514662140, виданий Федеральною міграційною службою 19 квітня 2014 року) по 900 000 російськи рублів (~ $ 14 984,2 за курсом Центробанку РФ за станом на 01.08.2017), з яких 6600 російських рублів сплачено в російський бюджет у вигляді мита. Запевняє договір купівлі-продажу севастопольський нотаріус Руденко Е.А. ", - пише блогер , додаючи, що будь-які дії з майном на окупованій території повинні юридично здійснюватися за її межами.

"Згідно з п.4 ст. 11 Закону України" Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України ", придбання і припинення права власності на нерухоме майно, що знаходиться на тимчасово окупованій території, здійснюється відповідно до законодавства України за межами тимчасово окупованій території, тобо придбання громадянкою України Ганною Ситник права власності на земельну ділянку на окупованій території і за російським законодавством є прямі порушенням цієї норми ", - зазначив Іванов.

Крім прямого порушення закону Ганною Ситник проступок зробив і її чоловік - продаж ділянки не відображена в його декларації.

"У декларації директора НАБУ Артема Ситника за 2017 відбито відчуження земельноажена в його деклараціі.го ділянки його дружиною, що може свідчити про наявність в його діях злочину, передбаченого ст.366-1 КК України, тобто декларування недостовірної інформації", - підсумував Іванов.