RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Гриценко розповів, про що йде мова при "справжньому" воєнному стані

Воєнний стан повинен зміцнювати обороноздатність і протидіяти агресору, а не створювати паніку серед населення.

Про це заявив Анатолій Гриценко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Воєнний стан має показати рішучість намірів, щоб агресор на нас не пішов, а ми спали спокійно. А так не агресора налякали, а налякали наших людей. Я не хочу, щоб людей лякали. Це нечесно і неправильно", - сказав він.

За його словами, нинішній список заходів, який ввів президент в рамках військового положення, є бутафорним. Гриценко розповів, який комплекс заходів передбачає режим воєнного стану. Зокрема, мова йде про припинення всіх відпусток та відкликання з відпусток військових, укомплектування військових частин і з'єднань, які відразу йдуть в бій. У разі введення воєнного стану підприємства оборонно-промислового комплексу згортають свою роботу на 3 зміни, щоб швидко відновлювати техніку і проводити необхідні роботи. Крім того, заводські бригади повинні виїжджати у війська і працювати там.

Гриценко додав, що повинна переходити на військовий режим вся система транспорту, інфраструктури. Цивільні авіалайнери переобладнуються, щоб доставляти війська, а територія готується в інженерному та фортифікаційну плані. Крім того, під час воєнного стану працює система оповіщення населення, щоб люди знали, де їм ховатися, де лікуватися і як буде організована евакуація.

"Все треба робити відповідально, по-дорослому, чесно і вчасно. Вчасно ввести воєнний стан у 2014 році, коли проривалися російські батальйонні тактичні групи, танки, артилерія, системи залпового вогню. Коли наші солдати гинули десятками і сотнями. Тоді це треба було зробити . Зараз - ні ", - зазначив Анатолій Гриценко.