RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Геніальний" рішення: в Україні вказали на фейк в списку санкцій Кремля

В Україні помітили неправдоподібну інформацію в списку санкцій Кремля.

Про це повідомляє екс-представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабин на своїй сторінці в Facebook.

"Вітаю причетних до нового списку санкційним переліком РФ, затвердженим постановою уряду РФ від 25 грудня 2018 № 165. Цікавим для мене є не стільки фейкові включення окремих одіозних осіб (як же тепер бути бенефіціару з Балаклавського рудоуправління, наприклад), скільки в черговий раз створена російським урядом альтернативна географія та історія", - написав він.

За його словами, в першому "українському" списку санкцій РФ, схваленому урядовою постановою від 1 листопада 2018 № 1300, як відомо, в визначеннях місця народження підсанкціонних осіб в загальному опускалася назва республіки народження, особливо - якщо це була Українська РСР.

"Мене, наприклад, там написали народженим в "м. Євпаторія, СРСР". Після відповідних глузувань автори списку "виправилися" і тепер вже пишуть в місцях народження назви республік. Очевидно у них при цьому з'явилася архіскладна проблема - в який республіці позначати народжених в Криму, на яку було винайдено "геніальне" рішення - писати , що ці особи народилися в "Кримській АРСР, СРСР" звичайно без згадки про Український РСР. Те, що уряд РФ винайшов радянську автономну республіку, яка не входила до складу жодної союзної республіки - це лише частина альтернативного погляду росіян на світло", - заявив Бабин.

Також він підкреслив проблему і детальніше її описав.

"Справжня проблема в тому, що з червня 1945 по лютий 1991 ніякої "Кримської АРСР" не було, а була Кримська область. Тому Джемілєв дійсно народився в цій автономії в 1943, а решта "кримських" санкціонників не в таких важливих роках - немає. цікаво як це оформлять в наступному списку...", - зазначив екс-представник президента України в Автономній Республіці Крим.

Як повідомляв "Апостроф", 1 листопада 2018 року Медведєва підписав постанову, яка вводить санкції відносно 322 громадян і 68 компаній з України. Під санкції потрапили судді КС України, депутати Верховної Ради, олігархи, чиновники адміністрації президента України Петра Порошенка та інші.